Konstutbildningar i Sverige

Många anser att man som kulturarbetare inte bör gå en utbildning, då detta kan påverka det personliga uttrycket i konsten eller musiken man gör. Men många drar faktiskt nytta av att gå en konstutbildning och är första steget att få en större helhetsbild över sin konst, få konstruktiv kritik på sina verk och även börja knyta kontakter med andra konstnärer. Att en utbildning förstör den kreativa själen är då ett helt felaktigt begrepp som det inte ligger någon sanning in.

Har du funderat på att gå en konstutbildning? Vi listar två utbildningar i Sverige som är särskilt populära och som du kan kika lite mer på.

HDK i Göteborg - För konst och hantverk

I Göteborg hittar du högskolan HDK, som erbjuder flera spännande och intressanta utbildningar inom konst och hantverk. Så oavsett om du gillar att arbeta med textil, oljefärg eller vill skapa mer abstrakta skapelser så kommer du garanterat att hitta en utbildning som faller dig i smaken. Kika på en kurs och sedan är det bara att ansöka och börja med dina antagningsprover.

Konstfack i Stockholm

Konstfack är en statlig högskola i Sverige som inriktar sig särskilt på konst, hantverk och design inom flera olika kategorier. Det är även Sveriges allra största fristående skola inom dessa områden, men är trots detta väldigt svårt att komma in på. Med mängder av kulturpersoner som söker, är konkurrensen väldigt hård. Så för att du ska ha rätt förutsättningar handlar det mycket om kontakter och att du lämnar fram ett intressant antagningsprov som står ut från mängden.