Varför är en del mer kreativa än andra?

Alla människor är olika och kommer att vara bra på olika saker, vilket är helt naturligt. Men huruvida du älskar att skriva musik eller spendera din lediga tid på spa hotell beror faktiskt till stor utsträckning på hur din hjärna ser ut.

Hjärnans dominans påverkar kreativiteten

Forskning visar på att en stor anledning till att många är mer kreativa än andra beror på vilken del av hjärnan som är mer dominant. Ena sidan bidrar nämligen till ett mer kreativt tänkande och behöver inte ha särskilt konkreta uppgifter. Om den andra sidan är mer dominant så kommer man istället att ha ett mer logiskt sinne och vill gärna istället ha en förklaring på hur saker fungerar och lösa problem på ett mer logiskt sätt.

Känner du igen dig i någon av dessa? Brukar du lösa problem på ett mer kreativt eller logiskt sätt?

Kan man träna på att bli mer kreativ?

Men även om du inte har en särskilt kreativ ådra så är det ännu inte försent att upptäcka din kreativa sida och utveckla ditt kreativa tänkande. Så om du gärna skulle vilja bli bättre på att skriva, måla eller spela ett instrument, så är det aldrig försent att börja. Genom träning kan du stärka den kreativa hjärnhalvans dominans och därmed bli bättre på att vara kreativ.

Nya studier visar även att regelbunden motion stärker din kreativitet. Så glöm inte att även få in lite olika typer av aktiviteter under dagen och du kommer bli mer kreativ på nolltid.