Kreativa saker att göra utomhus

Att vara kreativ kan vara väldigt varierande och kommer i så många olika former. Många kanske förknippar kreativitet med saker som man vanligtvis gör inomhus, däribland måla, pyssla eller spela musik. Men det finns också så mycket saker som du kan göra utomhus och framförallt saker som du kan ta med dig dina barn på.

Låt hela familjen vara kreativ utomhus med dessa aktiviteter. Glöm dock inte att investera i sköna underställ i ull, så att ni kan vara ute hela dagen tillsammans utan att frysa!

Var kreativ i snön

När snön har lagt sig, så öppnar sig en helt ny värld av kreativa möjligheter upp. Visst kan det kännas lite omständigt att behöva packa med sig allting som behövs, varm dryck som ni kan fika med och att inhandla kläder så att ni kan vara i snön utan att det blir kallt. Men det är väldigt givande och dina barn kommer att älska det!

Det är framförallt några saker som ni kan göra för att vara kreativa med snön. Detta kan till exempel vara att bygga en snögrotta, en snögubbe eller en liten snölykta som ni kan dekorera med fina tillbehör. Men även den när kommer till julpyntet utomhus, så kan ni slå era kloka huvuden ihop och dekorera altanen eller träden så att grannarna garanterat kommer att känna sig inspirerade.

Bygg en trädkoja

När barnen är stora nog så kan ni även ta en heldag utomhus och bygga en trädkoja tillsammans. Fördelen med att bygga den helt från grunden är att ni själva kan bestämma exakt hur ni vill ha den och hur stor kojan ska vara.