Vad räknas som konst?

Konst omger oss överallt, vilket kan göra det lite svårt att veta exakt vad som faktiskt räknas som konst. Men det är just det som är så fantastiskt med denna kreativa del av våra liv, vad som räknas som konst eller inte är helt upp till betraktaren. Så ditt designade kuddfodral från confidentliving, krukan som står på fönsterkarmen eller dina handblåsta glas från iittala kan med fördel räknas som konstnärliga inslag i ditt hem.

Testa på en ny konstform

Om du själv sysslar med konst, är det lätt hänt att man hamnar i en kreativ bubbla och hamnar i en monoton arbetsprocess. Genom att bryta sig ur ditt vanliga mönster, kan du dels utveckla din kreativa ådra, men även ha möjlighet att arbeta inom ett helt nytt konstnärligt område. Så kanske du ska testa på att involvera textilier, arbeta med ett helt nytt material eller införa ett samarbeta med en annan konstnär för att kunna blanda lite olika intryck i konstverket.

Vad säger konstnärsnämnden om konst?

Konstnärsnämnden är en myndighet som ansvarar för att stödja yrkesverksamma konstnärer. Detta för att hjälpa konstnärer i sitt aktiva arbete och ge dem möjligheten att utveckla sitt kunnande och verkligen kunna arbeta med sina konstnärliga projekt.

På Konstnärsnämndens hemsida kan du ansöka om bidrag för dina framtida projekt, för en möjlighet att få ett ekonomiskt stöd. Men de har även ett gediget utbud av artiklar och information om professionella möjligheter, samarbeten eller stipendium för utlandsprojekt. Ett praktiskt forum för dig som vill testa på lite nya uttryck och lära dig nya konstnärliga färdigheter.