Hur påverkades kreativiteten av pandemin?

När coronapandemin inte längre kunde undvikas så var världens befolkning tvungen att stanna hemma – och även vi här i Sverige. Man kan tro att människor bara låg hemma i sofforna när det inte fanns lika mycket att göra på fritiden längre. Men så var verkligen inte fallet. Det skapades nämligen många kreativa trender under tiden som man råddes vara hemma. 

Stickningar

Något som blev väldigt populärt under pandemin var att hålla på med stickningar, plantor och odlingar hemma. Och nu kanske du undrar hur alla som hängde på denna trend kunde köpa de redskap, frön och annat som behövdes. Svaret var att de ofta vände sig till webbutiker såsom Gardenstore. Där kan man handla det som behövs för att ens växter ska må bra online, alltså utan att behöva besöka en fysisk butik.

Bakning

En annan kreativ form som blev trendig var bakning. Helt plötsligt skulle alla baka sitt egna bröd och det märktes inte minst när jästen var slut i varenda affär. Men det bakades även fikabröd, kakor, bagels och mycket annat. Bakningen ledde också till att man hade något att göra genom att äta det man bakade och kanske skicka över bakverken till nära och kära.

Sticka

Tänk vad mycket man kan göra med en sticknål och lite tråd. Tröjor, halsdukar, filtar och mycket mer kan du göra genom stickning. Tiden bara flyger förbi eftersom att du behöver koncentrera dig på det du gör och samtidigt håller du både handrörelser och dina sinnen i rörelse. Ens självkänsla förbättrades även när man insåg att man kunde skapa någonting.

Leave a Comment

Your email address will not be published.