Från idé till verklighet

Vi är nog många som någon gång velat påbörja ett projekt men inte riktigt vetat hur, var eller när vi ska börja. Man kan ha en väldigt tydlig idé om vad man vill åstadkomma men ändå aldrig riktigt komma till skott. Detta är tyvärr vanligare än att saker faktiskt blir gjorda, och det är väldigt synd på så många innovativa idéer.

Om man tar som exempel att man vill börja sy ett par byxor så kan det vara förarbetet som är det jobbiga, liksom med mycket annat. Man måste först hitta ett mönster och skriva ut det eller helt enkelt göra ett eget mönster. Det är lätt att tänka att man måste lyckas jättebra med det man gör på första försöket, men det är näst intill omöjligt om man inte råkar ha väldigt breda förkunskaper. Nyckeln till att faktiskt komma igång är då att våga kasta sig ut i det okända och våga prova, även om man kanske inte kan så mycket om vad man egentligen gör. Det är ju trots allt så att man har väldigt svårt för att lära sig saker man aldrig gör.

Den belönande känslan av att hålla i eller se någonting färdigt som man själv har gjort och förhoppningsvis är nöjd med är närmare oslagbar. För att känna denna känsla gäller det dock att man kavlar upp ärmarna och inte räds för att prova allt man kommer på skulle vara roligt. Tycker man inte om det man gjort i slutändan eller om det kanske inte var så roligt eller givande som man förväntat sig så har man åtminstone provat.